Internet

GKrellM - a professzionális rendszerfigyelő Windows és Linux rendszerekre

Szeretnéd tudni, hogy mi folyik a számítógépen, miközben "homokórázik", de nincs türelmed nyitogatni a Parancssort vagy a Terminált és a Feladatkezelőt? Ez a leírás bemutat egy a Windows és Linux rendszerekre egyaránt nagyon régóta elérhető és még ma is használható profi megoldást, amellyel részletesen testre szabva valós időben bármikor rápillanthatunk például a számítógépünk hálózati adatforgalmára vagy a processzor és a memória használatára.

_

A Google Drive használata a Linux rendszereken

Ez a leírás egyfajta lehetőséget ad arra, hogy a Google-nél regisztrált Google Drive felhő-alapú tárhelyünk tartalmát a Linux rendszereken is a merevlemezünkre szinkronizáljuk.

_

Távsegítség kérése és adása a Windows 10 rendszeren

A Teamviewer nevű programmal sokan találkozhattak már, amikor távoli segítséget kaptak vagy nyújtottak a számítógépen. A most következő leírás segítségével a Windows 10 beépített távsegítség programját ismerhetjük meg.

_

Professzionális rendszerkarbantartás a Windows 10 rendszeren

A számítógépet, ahogyan például egy gépjárművet is a megfelelően zökkenőmentes működés érdekében rendszeresen karbantartani szükséges. Ez a leírás a számítógép rendszerének karbantartásához nyújt egyfajta segítséget.

_

A Microsoft Edge és az Áruház alkalmazásainak teljes képernyőben való használata

A legtöbb böngészőprogram és néhány egyéb alkalmazás esetében megszokhattuk régről, hogy a teljes képernyős - ablakkeret nélküli - megjelenítést gyorsan elérhetjük az F11 billentyű lenyomásával. Ezt már az Edge böngészőben és a Windows Áruház alkalmazásaiban egy teljesen másik billentyűkombinációval érhetjük el.

Hatékony és ingyenes nyelvtanulás a Windows 10 rendszeren

Idegen nyelvet tanulni hasznos tevékenység lehet mindenki számára. A mai technikai lehetőségek alapján ismertetni fogom, hogyan tehetjük meg mindezt a számítógépünk vagy mobiltelefonunk segítségével.

_

Az RSS-t támogató weboldalak használata a Windows 10 rendszeren

A gyakran frissülő weboldalak (többek között blogok, portálok, mint például a jelenlévő weboldal is) esetében számos lehetőségünk van, hogy a későbbiek során kedvenc témáinkat nyomon követhessük. Erre a könyvjelzők használata helyett egy sokkal hatékonyabb eszközt, az RSS-t is használhatjuk.

_

Környezetünk felfedezése a Windows 10 rendszerrel

A mai modern technológiáknak köszönhetően már nagyon egyszerűen feltérképezhetjük a jelenlegi tartózkodási helyünk és annak közelében megtalálható szolgáltatási helyeket, például éttermeket, kávézókat vagy éppen szórakozóhelyeket.

_

Jegyzetek hozzáadása a weboldalakhoz a Microsoft Edge böngészőben

Bizonyára velünk is előfordult már, hogy egy számunkra érdekes weboldal tartalmát még a saját megjegyzéseinkkel is kiegészítenénk. Az itt következő leírás segítségével úgy irkálhatunk - vagy akár firkálhatunk - rá bármelyik weboldalra, mintha azt egy papírlapon tollal tennénk.

_

A legjobb reklámblokkoló használata a Windows 10 Edge böngészőjében

Internetes böngészéseinket általában a két legismertebb - de nem feltétlenül a két legjobb - böngészőprogram egyikével - Google Chrome vagy Mozilla Firefox - végezzük. Sokan idegenkednek a Windows 10 alapértelmezett böngészőjének, a Microsoft Edge-nek a használatától, pedig vannak nagyon jó tulajdonságai - például gyorsaság, speciális újítások stb. -, amelyek közül most a weboldalak bosszantó reklámjainak kikapcsolásához nyújtok segítséget.

_

Számítógépünk antivírus-védelmének erősítése a Windows 10 rendszeren

Jó esetben már mindenki megtalálta a számára leginkább bevált módszert a számítógépes kártevők ellen való védekezésre - sokszor tökéletesen védettnek mégsem érezhetjük magunkat. Sajnos mivel naponta jelennek meg újabb fertőzések, ezért nem árt, ha a jelenlegi védelmünk hatékonyságát tovább erősítjük. Az alábbiakban erre mutatok be egy nagyszerű - és ingyenes - lehetőséget.

_

A Windows 10 gyári felhőszolgáltatásának bemutatása

A számítógépes adataink biztonsági mentése mindig a legfontosabb teendők közé tartozik manapság. Ennek megoldására sokféle módszer létezik - ezúton a Windows 10 gyárilag és ingyen kínált megoldását fogom bemutatni.

_

A Windows 10 rendszer Defender programjának teljes kikapcsolása

Korábban részletezve tanácsot adtam, hogy a Windows rendszerű számítógépeken milyen lehetőségeink adódtak a számítógépes vírusok elleni védekezésben. Mivel a Windows 10 rendszer alapból is tartalmaz egy beépített vírusvédelmi szoftvert - Windows Defender néven -, ezért nagyon sokan úgy gondolják, hogy nem is szükséges mást használni. Az alábbiakban azok számára nyújtok segítséget, akik mégis a Windows Defender program komplett lecserélése mellett döntenek.

Antivir

TeamViewer - feltörték vagy mégsem?

2016. június 1-én történt valami a Teamviewer szervereivel - számos felhasználó kezdett panaszkodni a Reddit-en, hogy az ő számítógépét feltörték. Olyan is jelentkezett, aki szerint ezáltal PayPal-adataihoz is hozzáfértek.

Security

Hogyan szerzik meg a spam-küldők az e-mailcímünket?

A spam-ek - bármennyire is óvatosak vagyunk - akárki e-mailcímére érkezhetnek. De hogyan szereznek tudomást a címünkről? És mit tudunk tenni e-mailcímünk elrejtése érdekében?

Security

Sajnos nem túl sokat tehetünk a spam-küldők ellen - azért van néhány tipp - de a spammerek idővel rátalálnak e-mailcímünkre.

Nem minden vírus VÍRUS :)

A legtöbb ember minden rosszindulatú programot vírusnak nevez, de technikailag ez egyáltalán nem helyes. Valószínűleg hallott már mindenki ezekről az idegen nyelvű kifejezésekről: malware, worm, Trojan, rootkit, keylogger, spyware és még sajnos sorolhatnám. De melyikük mit is jelent valójában?

Antivir

Hogyan védekezzünk a zsarolóvírusok ellen

A zsarolóvírusok olyan rosszindulatú számítógépes programok, amelyek fenyegetéssel próbálnak pénzt szerezni az áldozatuktól. Számos fajtája létezik - például a CryptoLocker, Cryptowall, TeslaWall és sajnos még sorolhatnánk. Úgymond "túszul ejtik" a számítógépes állományainkat és rengeteg pénzért cserébe adják vissza - ha egyáltalán visszaadják.

Antivir

Oldalak

Feliratkozás RSS - Internet csatornájára

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.